TEMA: Hudpleie, sminke og kosmetikk

Hudpleie

Starter du dagen med såpe, sjampo, balsam, krem og sminke eller barberskum og aftershave, har du utsatt deg for 50-100 kjemikalier før frokost. Produktene som skal gi deg ungdom og skjønnhet, kan også påvirke helse og miljø.

Test av fuktighetskremer 2012

Grønn Hverdag har sjekket innholdet av helse og miljøbelastende stoffer i de 18 mest solgte fuktighetskremene i dagligvarehandelen. Halvparten får bunnplassering, bare tre får godkjent.

Grønn hverdag

Tips om hudpleie og kosmetikk

Starter du dagen med såpe, sjampo, balsam, krem og sminke eller barberskum og aftershave, har du utsatt deg for 50-100 kjemikalier før frokost. Produktene som skal gi deg ungdom og skjønnhet, kan også virke hormonforstyrrende og forurense.

Helse- og miljøbelastende stoffer i hudpleie og kosmetikk

Her finner du en oversikt over kjemikalier som brukes i kosmetikk- og pleieprodukter som kan være skadelige for miljø og helse, og som trekker ned i Grønn Hverdags undersøkelser. Denne siden blir løpende revidert.

Etiske produkter

Vintage- og økoklær, grønne frisører, kompostbeholdere, tøybleier og økomat på døra. Finn de gode alternativene her!

Hvor grønn er du?

Test dine kunnskaper om miljø og etikk i denne uhøytidelige quizen!

Viderefører arbeidet til Grønn Hverdag

Grønn Hverdag har meldt oppbud og blitt slått konkurs, men Norges to største miljøorganisasjoner inngår samarbeid for å videreføre arven. Målet er å få opp miljøengasjementet i den norske befolkningen.